AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je Fondacija za mlade talente grada raspisala danas, 14. novembra, konkurs za dodelu novčanih sredstava talentovanim učenicima od petog do osmog razreda gradskih osnovnih škola u ukupnom iznosu od 12 miliona dinara.

Kako prenosi gradski Sekretarijat za informisanje, on je precizirao da će svi talentovani osnovci imati priliku da do 26. novembra konkurišu za nabavku neophodne opreme radi daljeg negovanja talenta.

- Donošenjem Odluke o raspodeli novčanih sredstava talentovanim učenicima od petog do osmog razreda osnovnih škola sa sedištem na teritoriji grada Beograda za 2018, dodela novčanih sredstava biće ograničena. Maksimalni iznos koji će moći da se dodeli pojedinačnom kandidatu za nabavku neophodne opreme koja omogućava dalje negovanje talenta na konkursu iznosiće 300.000 dinara. Sva odobrena sredstva biće dodeljena jednokratno - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, kandidati će biti rangiran na osnovu bodova koji su definisani u okviru pet kriterijuma: talenat (umetnost, sport i nauka), socijalno-ekonomski status porodice, uspeh u školovanju, pripadnost osetljivoj društvenoj grupi i izuzetnost.

- Za razliku od prethodne dve godine kada je Fondacija uspešno sprovela konkurse za talentovane učenike srednjih škola, ove godine odlučeno je da se pomogne talentovanim učenicima od petog do osmog razreda osnovnih škola - dodao je Vesić.

Fondacija za mlade talente grada Beograda posvećena je pomaganju mladim talentima koji su slabijeg materijalnog stanja, kako bi razvili svoj potencijal, i trudi se da svojim radom unapređuje položaj dece i mladih kroz kreiranje uslova za napredovanje i usavršavanje.

Naučni i umetnički razvoj svakog talentovanog deteta Fondacija će podržati ove godine kroz kupovinu neophodne opreme, kaže se u saopštenju. Upravni i Nadžorni odbor čine eminentni građani s kredibilitetom koji zajedno sa predstavnicima Fondacije čine uspešan tim, koji je dobar pokazatelj pravog puta i priznatog rada organizacije.

#Goran Vesić

'