AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Nastavnom centru "Makiš" primopredaji 322 vozila, koja je Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo za potrebe kriminalističke policije.

Stefanović je istakao da zaposleni u UKP-u, koji ostvaruju najbolje rezultate na unapređenju bezbednosti građana Srbije, moraju da imaju dobre uslove za rad.

- Drago mi je da danas imamo priliku da poboljšamo uslove rada kriminalističke policije u svih 27 policijskih uprava u Srbiji i time im omogućimo da budu još efikasniji - rekao je Stefanović.

Foto: MUP Srbije

On se zahvalio pripadnicima kriminalističke policije koji su, kako je naglasio, u prethodnom periodu imali izuzetne rezultate, rešavali i najsloženija krivična dela i pokazali da država na njih može da se osloni.

Ministar je ukazao da pripadnici kriminalističke policije moraju uvek da imaju dobru opremu i tehniku.

Foto: MUP Srbije

Kako je objasnio, vozila koja su danas uručena kriminalističkoj policiji neće se koristiti u akcijama tajnog praćenja i nadžora, te stoga mogu biti predstavljena javnosti.

- Naš zadatak je da u ovoj i narednoj godini pojačamo operativne sposobnosti UKP-a, upravo kroz ovakve nabavke koje će im omogućiti lakši rad. Želimo istovremeno da pokažemo i građanima Srbije da imaju sposobnu, dobro opremljenu i organizovanu policiju - istakao je Stefanović.

Foto: MUP Srbije

Ministar je dodao da će težište rada Ministarstva u narednoj godini biti i obnova policijskih stanica i investiranje u informatičku opremu, što će omogućiti građanima da efikasnije i brže obave svoje poslove.

Foto: MUP Srbije

Pored poboljšanja uslova rada, on je ukazao da će biti poboljšan i materijalni položaj pripadnika Ministarstva.

Foto: MUP Srbije

- Želim da se zahvalim predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi na tome što će policija od sledeće godine moći da računa na novo povećanje plata za devet odsto. Trudićemo se da policijski službenici svojim radom opravdaju poboljšanje u primanjima, ali i da kroz projekte stanogradnje pokažemo našim pripadnicima da Republika Srbija stoji iza njih i brine o njima - istakao je Stefanović.

#MUP Republike Srbije

#Nebojša Stefanović

'