AKTUELNO

U Solunu je danas je održan Prvi grčko-srpski turistički forum u organizaciji Grčko-srpske komore Severne Grčke, a u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine (PKV).

Predsednik PKV Boško Vučurević je istakao na skupu, organizovanom u Kongresnom centru "Velidis", da je forum izvrsna prilika za umrežavanje privrednika, kao i za predstavljanje turističkih potencijala Vojvodine.

- Turizam je spona izmedu država, a Srbi i Grci već imaju duge i jake veze. Sve više grčkih turista posećuje Srbiju i otkriva brojne mogućnosti koje naša zemlja nudi. Na taj način, održavaju se dobri odnosi, a turistička kretanja stvaraju i stabilniju ekonomiju - rekao je Vučurević, prema saopštenju PKV.

Dodao je da, s obzirom na to da Grčku i Srbiju povezuje mnoštvo zajedničkih kulturnih, istorijskih, religijskih i turističkih karakteristika, današnji turistički forum pruža mogućnost za njihovu promociju, koja je neizbežan turistički alat.

Predstavio je i neke od mnogih motiva za dolazak turista u Vojvodinu kao nezaobilaznu destinaciju za domaće i strane turiste.

- Vojvodina raspolaže sa preko 60 hotela različitih kategorija, kapaciteta preko 4.000 ležajeva što omogućava boravak kako poslovnim ljudima, tako i turistima koji dolaze u razgledanje i obilazak Vojvodine - naveo je Vučurević.

Na Forumu su učestvovali predstavnici: PKV, Privredne komore Srbije, Privredne komore Republike Srpske, turističkih organizacija Vojvodine, Novog Sada, Beograda, Niša, Banja Luke, Novosadskog sajma i predstavnici smeštajnih kapaciteta iz Vojvodine.

Oni su putem prezentacija predstavili kapacitete Vojvodine i Srbije grčkim partnerima, i učestvovali i u bilateralnim razgovorima sa skoro 100 predstavnika grčkih kompanija i poslovnih asocijacija, navodi se u saopštenju.

#Solun

#Turizam

'