AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je danas kamen temeljac za izgradnju novog objekta Osnovne škole „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici, istakavši da je ulaganje u unapređenje i poboljšanje uslova školovanja u svim obrazovnim ustanovama u Vojvodini, jedan od prioriteta vlade na čijem je čelu.

Za i fazu radova na izgradnji novog objekta, Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila 63 miliona dinara, a Grad Sremska Mitrovica 18 miliona dinara.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Zajedno smo pristupili realizaciji ovog velikog i značajnog projekta i očekujemo da za godinu i po dana dobijemo novi objekat u kome će đaci imati kvalitetne nastavne uslove - rekao je Mirović.

On je istakao da je Pokrajinska vlada, u saradnji sa lokalnim samoupravama i Kancelarijom za javna ulaganja, u protekle dve i po godine izdvojila značajna sredstva za rekonstrukciju škola i domova učenika širom Vojvodine, i napravila velike pomake u toj oblasti.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Rezultati tog koodinisanog rada su već sada vidljivi. Izdvajaćemo još značajnija sredstva u te svrhe, kako bi sva deca u Vojvodini išla u dobre škole - kazao je Mirović.

Tom prilikom, Mirović istakao je da je Pokrajinska vlada u proteklom periodu finansirala i značajne projekte iz oblasti saobraćaja, vodosnabdevanja i zaštite voda na teritoriji grada Sremske Mitrovice, te najavio da će iz pokrajinskog budžeta biti obezbeđena sredstva i za II, poslednju, fazu radova na izgradnji OŠ „Jovan Popović“.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Zahvalivši se Pokrajinskoj vladi na izdvojenim sredstvima, gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader izjavio je da je objekat OŠ „Jovan Popović“ izgrađen šezdesetih godina i da je bio u veoma lošem stanju, te dodao da očekuje da nova zgrada đacima bude na raspolaganju početkom 2020. godine.

#Igor Mirović

#Sremska Mitrovica

#izgradnja

#škola

'