AKTUELNO

Postavljenje tramvajske pruge preko Mosta na Adi trebalo bi da bude završeno do 4. juna sledeće godine, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i pojasnio da će na taj način tramvajskim saobraćajem biti povezani Banovo brdo, odnosno Čukarica i Rakovica sa Novim Beogradom.

Vrednost radova je skoro dve milijarde dinara, a finansira ih Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, rekao je Vesić novinarima nakon obilaska radova.

Foto: Promo

Naveo da je veoma važno da se ovaj posao završi u roku jer od njega zavisi i realizacija drugih planiranih projekata.

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Završetkom radova na postavljanju tramvajske pruge preko Mosta na Adi stvoriće se uslovi da od juna sledeće godine počnu radovi na izmeštanju Starog savskog mosta i izgradnji novog i Most na Adi će biti skoro potpuno u funkciji, rekao je Vesić.

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Da bi bio potpuno u funkciji neophodno je da se, između ostalog, završe i pristupne saobraćajnice iz Bulevara Patrijarha Pavla, rekao je Vesić i podsetio da se trenutno izvode radovi na izmeštanju korita Topčiderske reke što je neophodno kako bi Bulevar Patrijarha Pavla bio proširen.

- Od sledeće godine ćemo raditi i same pristupne saobraćajnice iz Bulevara Patrijarha Pavla tako da oni koji silaze sa Mosta na Adi i idu prema Rakovici više neće imati ovaj privremeni silazak već će koristiti pravi silazak koji će omogućiti da se Rakovica, a kasnije i Vidikovac, spoje sa Mostom na Adi, odnosno sa Novim Beogradom - rekao je Vesić.

Foto: Promo

#Goran Vesić

#Tramvaj

#most

'