AKTUELNO

Pomoć lekara tokom noći najviše tražili astmatičari.

Pet osoba je povređeno, od kojih jedna teže u saobraćajnim nezgodama koje su se tokom noći dogodile u Beogradu, rekla je za Pink.rs portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u Ruzveltovoj ulici povređena je devojka od oko 29 godina i nju su ekipe Hitne pomoći sa tešklim traumama prevezli na reanimaciju u Urgentni centar. U istoj nesreći povređen je i dečak (14), koji je prevezen u Tiršovu.U saobraćajnoj nezgodi na uglu Branka Ćopića i Rableove ulice koja se desila oko šest časova jutros, jedan muškarac (37) je usled naglog kočenja autobusa povredio glavu.

Dva muškaraca od 27 i 30 godina povređena su u udesu koji se dogodio na Zrenjaninskom putu, i oni su prevezeni u Urgentni centar.

Pomoć lekara su tokom noći najviše tražili astmatičari i osobe sa visokim temperaturama, a ekipe Hitne pomoći intervenisale su 125 puta, od čega 11 na javnom mestu.

Savet lekara

Macura savetuje sve zdrave osobe da izađu na sneg i uživaju. Oni koji moraju da rade treba da obuku adekvatnu garderobu i nepromočivu obuću. Potrebno je unositi što više tečnosti, piti tople napitke i vitamine.

Foto: Beta, E-stock

A.V.

#Hitna pomoć

#Nada Macura

#Povređeni

#Saobraćajna nesreća

#Savet

'