AKTUELNO

Najviša dnevna temperatura biće do tri stepena.

U Srbiji je jutro umereno do potpuno oblačno, a sneg pada i u nižim predelima, uključujući i Beograd. Tokom dana, uz pad temperature kiša će i u nižim predelima preći u susnežicu i sneg, ali će do prestanka padavina i smanjenja oblačnosti doći najpre na severu, zatim u centralnim, a u toku noći i u ostalim predelima.

Minimalna temperatura kretaće se od minus šest do minus jedan, a najviša dnevna biće od nula do tri stepena Celzijusova, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab i umeren, na istoku povremeno jak, severozapadni vetar.

Foto: RHMZ

U Beogradu će danas biti oblačno, povremeno sa susnežicom i snegom, samo još ujutro u pojedinim delovima grada sa kišom koja će se ponegde lediti pri tlu. Popodne se očekuje prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, uz slab i umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura oko minus jedan, a najviša dnevna oko jedan stepen.

Foto: RHMZ

Vreme narednih sedam dana

U sredu će biti promenljivo oblačno i malo toplije, ali će kasnije popodne na severu, uveče i u toku noći i u ostalim predelima doći do naoblačenja, mestimično sa snegom. U četvrtak hladnije, na severu i istoku suvo, u ostalim predelima mestimično sa snegom.

Foto: Pink.rs

U petak i subotu uglavnom vetrovito i suvo, od nedelje oblačno, povremeno sa snegom, ali će petak i vikend biti ledeni dani.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Biometeorološke prilike mogu imati relativno nepovolјan uticaj na hronične bolesnike. Izvestan oprez se savetuje osobama sa bronhijalnom astmom i kardiovaskularnim tegobama. Kod meteoropata najizraženiji mogu biti problemi sa snom, promenlјivo raspoloženje i glavobolјa. U saobraćaju je potrebna dodatna opreznost.

Foto: RHMZ

A.V.

#Poledica

#Prognoza

#RHMZ

#Sneg

#Vreme

'