AKTUELNO

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i državna sekretarka pri Ministarstvu vojske Francuske Ženevjev Darijesek obišli su završne radove na renoviranju Spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu.

Nikodijević je rekao da se nizom manifestacija danas završavaju "Dani slobode", koje Grad Beograd proslavlja od 20. oktobra, spajajući dva važna datuma u našoj istoriji.

- Beograd je dočekao velik broj gostiju, a posebno smo počastvovani visokom delegacijom francuske vlade. Spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu u potpunosti je obnovljen, preciznije Zavod za zaštitu spomenika kulture i JP 'Beogradska tvrđava' obnovu su priveli kraju, a sada se rade pristupni putevi i staze - rekao je Nikodijević.

Foto: Tanjug

Naveo je da predstoji i sređivanje zelenila, nakon čega će obnovljeni spomenik u potpunosti biti spreman za otkrivanje prilikom posete francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji.

- Nastavljamo da gradimo divne veze između dve zemlje i dva naroda - dodao je Nikodijević, navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

Događaju su prisustvovali ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni, direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Olivera Vučković i direktor JP "Beogradska tvrđava" Petar Andrijašević.

#Francuska

#Nikola Nikodijević

#Spomenik

'