AKTUELNO

Gosti "Novog jutra" sukobili su mišljenja u vezi postojanja kompanije "CarGo". Direktor iste ističe da je zabrinut za bezbednost svojih partnera-vozača, te da su isti bili napadnuti čak četiri puta. Predsednik Saveza udruženja taksista Srbije apeluje da se istraga obavi i da bude što brža.

Sukob interesa između "CarGo" kompanije i drugih taksista u prethodnim danima i mesecima dobio je nove razmere. Rukovodstvo te firme najpre je saopštilo da, ukoliko se usvoje predložene izmene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, da će "CarGo" morati da se ugasi, jer će samo licencirani taksi prevoz moći da funkcioniše.

Nedugo zatim iz ove kompanije poručili su da ipak, i nakon usvajanja novog Zakona, nastavljaju sa radom, jer veruju da su građani ti koji donose konačnu odluku o tome koju uslugu prevoza će koristiti.

Međutim, rukovodstvo te firme ponovo se oglasilo sa saopštenjem da ponovo razmatraju mogućnost prekida rada zabrinuti za bezbednost svojih partnera-vozača.

Direktor kompanije "CarGo" Vuk Guberinić kaže da je ipak rešeno da se kompanija ne gasi jer je dobila ogromnu podršku građana.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo je nešto najsvežije što se desilo Beogradu u prethodnih deset godina. Imamo dosad preko milion zadovoljnih korisnika koje smo prevezli - kaže Guberinić.

Bezbednost "CarGo" partnera-vozača je, kaže, često ugrožena, što nije fer i kolegijalno. Ističe da kompanija pošteno radi svoj posao i kvalitetno obavlja prevoz. Dodaje da je mnogo zastrašivanja, a glavni razlog je taj što je usluga "CarGo-a" povoljnija od ostalih.

Ukoliko se i desio neki incident, osuđujemo ga, kaže predsednik Saveza udruženja taksista Srbije Aleksandar Bjelić.

Foto: TV Pink Printscreen

- Insistiramo na što hitnijoj istrazi - kaže Bjelić za Pink.

Ističe da nijedno udruženje neće reći da "CarGo" ne treba da radi i da postoji zakon koji reguliše uslove.

Foto: TV Pink Printscreen

Guberinić ističe da se "CarGo" bori za svoj opstanak na tržištu.

- Pustite nas da radimo! Čak 100.000 ljudi podržalo je našu aplikaciju i prevezli smo milion ljudi, a Komisija za zaštitu konkurencije je na pet strana dala mišljenje Ministarstvu za saobraćaj i istakla da se bilo kakva konkurencija zabranjuje - kaže Guberinić.

Razgovor pogledajte u videu koji sledi:

#CarGo

#Novo jutro

'