AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i zamenik sekretara Komiteta Komunističke partije Kine pokrajine Hajnan Li Jun, potpisali su danas Memorandum o razumevanju AP Vojvodine sa ovom kineskom pokrajinom, kojim je predviđen razvoj i jačanje prijateljskih odnosa i unapređenje saradnje u brojnim oblastima.

Treća poseta visoke delegacije kineske pokrajine Hajnan AP Vojvodini potvrđuje dobre i prijateljske odnose, ali i priliku za uspostavljanje konkretne saradnje dve pokrajine u oblasti poljoprivrede i turizma, ocenio je Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Ovaj Memorandum rezultat je prethodnih susreta i zajedničkih aktivnosti na osnaživanju i produbljivljnju saradnje, ali i prilika za razmenu naučnika, instituta i univerziteta - izjavio je Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Mirović je podsetio da je u protekle dve godine učinjeno mnogo na unapređenju saradnje Republike Srbije i Narodne Republike Kine.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Mi smo veliko tržište i prioritet nam je povezivanje i uspostavljnje saradnje sa AP Vojvodinom u kojoj prepoznajemo izuzetno velike poljoprivredne i turističke potencijale - ocenio je Ji Jun i pozvao Mirovića u uzvrtanu posetu kineskoj pokrajini Hajnan.

#Igor Mirović

#Kina

'