AKTUELNO

Jutarnja temperatura od -8 do -3, najviša dnevna od 1 do 5 stepeni

U Srbiji će tokom jutra biti slab i umeren mraz, po kotlinama magla, na jugu umereno oblačno, a tokom dana biće pretežno sunčano i hladno.

Duvache slab, u Timočkoj Krajini umeren, severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od -8 do -3, najviša dnevna od 1 do 5 stepeni, saopštio je Republički hiodrometeorloški zavod.

U Beogradu će tokom jutra biti slab mraz, na širem području grada umeren mraz. Tokom dana pretežno sunčano i hladno. Vetar slab, severozapadni. Jutarnja temperatura biće od -6 do -4, najviša dnevna oko 2 stepena.

Od ponedeljka pretežno sunčano i toplije, u jutarnjim satima slab i umeren mraz i mestimično magla, koja će se po kotlinama i ponegde u nižim predelima zadržavati i duže tokom dana. U utorak ujutro u severnim, do kraja dana i u ostalim krajevima naoblačenje sa kišom, snegom i padom temperature.

Foto: RHMZ

Biometeorološka prognoza

Većina hronično obolelih i osetljivih osoba može osetiti uobičajene tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Opreznost se savetuje osobama sa srčanim i psihičkim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu neraspoloženja, pospanosti i glavobolje.

Č.N.

#Beograd

#Hladnoća

#Prognoza

#RHMZ

#Srbija

#Vreme

'