AKTUELNO

Ova promena će svim učenicima u saobraćaju olakšati vožnju.

Na srpskim auto-putevima će po ugledu na evropske zemlje biti uspostavljen sistem automatskog obaveštavanja vozača o vanrednim situacijama što će doprineti bezbednosti u saobraćaju.

Na inicijativu Ministarstva unutrašnjih poslova, Regularno telo za elektronske medije i Javno preduzeće "Emisiona tehnika" pripremaju projekat kojim će svi učesnici u saobraćaju na srpskim auto-putevima biti pravovremeno obavešteni o svim vanrednim situacijama koje mogu da očekuju na saobraćajnicama.

Foto: Tanjug

U sučajevima veće saobraćajne nezgode ili ekstremno nepovoljnih vremenskih situacija na određenoj deonici auto-puta automatski će biti prekidan svaki radio program u svakom vozilu koje se nalazi na toj saobraćajnici i saopštavane informacije o potencijalnoj opasnosti.

Automatski će se prekidati i sadržaj koji se u vozilu emituje preko CD ili USB.

Prema rečima načelnika saobraćajne policije Nebojše Arsova, sistem će omogućiti da svi vozači putem radio uređaja pravovremeno dobiju informacija da uspore ili da se na vreme isključe kako ne bi stajali u koloni.

Foto: RTV Pink

Duž auto-puteva će biti postavljeni repetitori koji će omoguićti kompletnu pokrivenost i funkcionisanje sistema skoji je uspešan u razvijenim evropskim zemljama .

#Saobraćaj

'