AKTUELNO

Ministarstvo odbrane trudi se da reši imovinska pitanja koja s pravom tište vojne penzionere i ulaže velike napore da poboljša kvalitet života svih pripadnika, posebno onih koji nisu više u aktivnoj službi, izjavio je danas ministar Aleksandar Vulin na svečanosti povodom 25 godina postojanja Udruženja vojnih penzionera Srbije.

Na ceremoniji koja je održana u Domu Vojske, Vulin je kazao da su znanje i iskustvo vojnih penzionera veoma dragoceni i da je jedan od najvažnijih zadataka Ministarstva odbrane da se zadovolje njihove, kao i potrebe njihovih prodica.

- Kako se ponašamo prema vama, takvu poruku šaljemo onima koji možda žele da postanu pripadnici Vojske Srbije - rekao je Vulin, a saopštilo Ministarstvo odbrane.

On je ocenio i da biti vojnik nije samo posao, već životno opredeljenje.

- Sve se menjalo u vašim životima – države, nazivi armija, uniforme koje ste nosili, oznake činova, pravila službe, način oslovljavanja, strategije, doktrine, organizacije, ali jedna stvar se nije menjala i neće se promeniti – vaš odnos prema zemlji zbog koje postojite, prema Srbiji koju volite, zbog koje ste obukli uniformu, Srbiji zbog koje vredi živeti - kazao je Vulin.

Predsednik Udruženja vojnih penzionera Srbije general-potpukovnik u penziji Ljubomir Draganjac podsetio je da je Udruženje formirano u složenim društveno-ekonomskim uslovima, ali da ih to nije sprečilo da se neprekidno bore za ostvarivanje i unapređivanje statusnih interesa, stečenih prava i očuvanje dostojanstva vojnih penzionera.

- Raduje nas da u poslednje vreme Ministarstvo odbrane sa ministrom Vulinom na čelu, čini sve da na životnu scenu vrati poljuljanu brigu o vojnim penzionerima. Ideja da sistem odbrane treba da brine o onima koji pristupe vojsci i tokom službovanja, ali i po penzionisanju, naišla je na plebiscitarni prijem kod vojnih penzionera - kazao je Draganjac.

Ranije danas Vulin se sastao sa predstavnicima delegacija vojnih penzionera iz osam zemalja koji prisustvuju obeležavanju jubileja Udruženja, zahvalivši im što su Srbiji i ; Vojsci učinili čast da prisutvuju proslavi velikog jubileja.

#Aleksandar Vulin

#Ministarstvo odbrane

#Penzioner

'