AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević uručili su danas ključeve automobila predstavnicima Gradskog centra za socijalni rad.

- Grad Beograd je obezbedio dva terenska automobila i to za radnike Centra za socijalani rad Zemuna i Novog Beograda - naveo je Vesić i dodao da ta dva centra imaju ukupno 21.000 korisnika.

Podsetio je da je resorno ministarstvo prošle godine nabavilo tri automobila i izrazio uverenje da će se narednih godina naći način da se pomogne i drugim centrima za socijalni rad.

Foto: Beograd.rs

Vesić je podsetio i da su ove godine obnovljena dva objekta Centra za socijalni rad, u Surčinu i na Vračaru, te da je u toku i obnova centra na Voždovcu.

- Poslednjih godina u ovoj oblasti urađeno je mnogo više nego decenijama unazad - istakao je Vesić.

Stanisavljević je rekla da Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku što, dodala je, svakodnevno pokazuje na terenu.

Istakla je da je socijalna zaštita Grada Beograda za protekle četiri godine imala najveća ulaganja do sada, kao i da je posle dvadeset godina izgrađen Centar za socijalni rad u Obrenovcu.

Foto: Beograd.rs

Kako je dodala, u planu je izgradnja novog centra za socijalni rad u Barajevu, kao i nastavak unapređenja rada ostalih ustanova socijalne zaštite.

Direktorka Gradskog centra za socijalni rad Zorica Pavlović je zahvalila na donaciji i rekla:

- Imamo više od 100.000 korisnika i rad na tim predmetima po proceduri podrazumeva izlazak na teren, obilazak korisnika i porodica. Sa druge strane, mi sami sprovodimo smeštaj naših korisnika i radimo neodložne intervencije posle radnog vremena, najčešće noću tako da bezbedni i ispravni automobili istovremeno predstavljaju bezbednost i sigurnost i za naše korisnike i za zaposlene - Pavlović.

#Centar za socijalni rad

#Goran Vesić

'