AKTUELNO

Dobra vidljivost i suvi kolovozi.

Poslednji radni dan u ovoj godini sigurno će uticati da se intezitet saobraćaja dodatno pojača, kako na autoputevima, naplatnim rampama i pojedinim graničnim prelazima, tako i na svim ostalim pravcima u Srbiji.

Najveće gužve oćekuju se na putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima, vikend naseljima, banjama i jezerima.

Povoljni vremenski uslovi za ovo doba godine, na putevima u nižim predelima donosi dobru prohodnost i uglavnom suve kolovoze, saopštio je AMS S.

Dani pojačanog saobraćaja karakteristični su po većem broju saobraćajnih nezgoda, koje su često uzrok usporene vožnje, zbog kojih dolazi do formiranja kolona kada je potrebno imati više strpljenja i kada ne treba ulaziti u ona rizična i opasna obilaženja kolona.

Saobraćaj će biti pojačan i na graničnim prelazima, a najopterećeniji su Horgoš sa Mađarskom, Batrovci, sa Hrvatskom.

Veći broj vozila očekuje se i na graničnim prelazima sa Makedonijom, BIH, Crnom Gorom i Rumunijom. Međutim, u slučaju promene i dužih zadržavanja svakako savetujemo korišćenje manjih i alternativnih graničnih prelaza.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS, na našim putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Radno vreme graničnih prelaza sa Mađarskom, kao što su "Bački Vinogradi", "Đala", "Bajmok" i "Horgoš II", je od 7-19 h., dok su GP "Horgoš", "Bački Breg" i "Kelebija" otvoreni 24 sata.

U danima intezivnog saobraćaja kada mogu biti višesatna zadržavanja na graničnim prelazima sa Hrvatskom, "Batrovci" i "Šid", vozačima savetujemo korišćenje alternativnih graničnih prelaza poput GP "Bačka Palanka", "Sot", "Ljuba", "Neštin" ili "Bogojevo".

U narednim danima za vreme novogodišnjih i božićnih praznika očekujemo pojačan saobraćaj i na graničnim prelazima sa Bosnom i Hercegovinom, Bugraskom, Rumunijom i Makedonijom.

S.M.

#AMSS

#Gužve

#Praznik

#Put

'