AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i predsednik Državnog komiteta za sudsko veštačenje Belorusije Andrej Šved, potpisali su danas u Beogradu Sporazum o saradnji u oblasti forenzičke delatnosti.

- Potpisani sporazum omogućiće razmenu podataka iz oblasti forenzike između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Državnog komiteta Belorusije, što će doprineti efikasnijem sprovođenju forenzičkih analiza - rekao je Stefanović po potpisivanju sporazuma.

Prema njegovim rečima, tema sastanka bila je i razmena znanja i iskustava eksperata dve zemlje iz oblasti forenzike, saopštio je MUP.

- Stalna razmena znanja i iskustava važna je za Republiku Srbiju. Razgovarali smo o zajedničkom radu eksperata dve zemlje i mi smo raspoloženi da ugostimo eksperte iz Belorusije koji će sa našim stručnjacima razmeniti znanja. Hoćemo da takavu vrstu saradnje uspostavimo kao stalnu - naveo je Stefanović.

Potpredsednik Vlade je istakao da su odnosi između Srbije i Belorusije prijateljski i da saradnja između dve države, u prethodnih nekoliko godina, jača kako na političkom, tako i na ekonomskom i bezbednosnom polju.

- Za Srbiju, a posebno za Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavak te saradnje je veoma važan - rekao je Stefanović i dodao da je tokom posete Belorusiji bio impresioniran profesionalizmom pripadnika Državnog komiteta i Ministarstva unutrašnjih poslova te zemlje.

Foto: Tanjug

Stefanović se zahvalio delegaciji Državnog komiteta i njenom predsedniku Švedu na poseti i iskazanoj spremnosti da zajedničkim radom gradimo bolju i sigurniju budućnost za građane Srbije i Belorusije.

Predsednik Državnog komiteta za sudsko veštačenje Belorusije istakao je da je potpisani Sporazum važan za tu instituciju, koja je, kako je naveo, spremna da srpskoj policiji pruži svaku vrstu pomoći u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

- Na sastanku smo dogovorili zajednički plan delovanja. Uveren sam da ćemo sve modalitete saradnje i projekte o kojima smo danas razgovarali moći da realizujemo - rekao je Šved.

#Forenzika

#Nebojša Stefanović

'