AKTUELNO

Do ponedeljka se očekuje suvo vreme.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će ujutro biti hladno sa slabim i umerenim mrazem a u toku dana u većem delu pretežno sunčano i hladno, u planinskim predelima promenljivo oblačno uz provejavanje snega.

Vetar će bit slab i umeren, u Timočkoj Krajini jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od minus osam do minus tri, najviša od minus jedan do tri stepena.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i hladno. Vetar će biti slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura kretaće se oko minus pet, najviša jedan stepen.

Vreme narednih dana

U Srbiji se do ponedeljka predviđa suvo, ujutro slab i umeren mraz i mestimično magla, u toku dana sunčano, od nedelje u većini mesta i malo toplije, a ponegde u Vojvodini i po kotlinama zadržavanje magle veći deo dana i dalje hladno. U utorak se očekuje naoblačenje s kišom i snegom i hladnije. Od srede promenljivo oblačno i hladno, ponegde slab sneg.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Foto: RHMZ

Biometeorološka prognoza

Očekivane biometeorološke prilike mogu usloviti pojavu tegoba kod ardiovaskularnih bolesnika, kao i osoba sa oboljenjima respiratornog i cerebrovaskularnog sistema.

Glavobolja, bolovi u kostima i problemi sa snom su moguće meteoropatske reakcije.

I. P.

#Prognoza

#RHMZ

#Vreme

'