AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je u ime Grada položio venac na spomenik stradalima tokom Drugog svetskog rata u Jajincima, rekao je da je sećanje na stradale Srbe, Jevreje, Rome i sve antifašiste najbolji odgovor onima koji misle da mogu da sakriju činjenice šta je bio fašizam.

Vesić je u izjavi novinarima naveo da sećanje na stradale Srbe, Jevreje, Rome antifašiste i sve koji su se protivili fašizmu i okupaciji zemlje predstavlja najbolji odgovor svima koji misle da posle toliko decenija od završetka Drugog svetskog rata mogu da vrše reviziju istorije.

Foto: Tanjug

- To je najbolji odgovor i onima koji misle da mogu stratišta poput Jasenovca da proglašavaju za radne logore, iako je u njima ubijeno stotine hiljada ljudi. To je najbolji odgovor za one koji misle da promene istoriju i sakriju činjenice šta je bio fašizam i Holokaust i kakva je nesreća naneta svetu tokom Drugog svetskog rata - kazao je Vesić.

On je dodao da se danas sa ponosom sećamo stradalih, te da to predstavlja putokaz kako treba da se ponašamo kako se takva nesreća i tragedija nikada više ne bi ponovile.

#Goran Vesić

'