AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas Razvojnu agenciju Vojvodine i ocenio da je ona od osnivanja, u proteklih godinu i po dana, postigla značajne rezultate, naročito u delu konkretnih podsticaja privredi, obezbedivši više od 1.000 novih radnih mesta na teritoriji AP Vojvodine.

- Razvojna agencija Vojvodine je efikasna poluga ekonomskog razvoja pokrajine sa konkretnim rezultatima koje merimo brojem realizovanih ugovora i novih radnih mesta - izjavio je Mirović i dodao da su značajni rezltati ostvareni i u delu pružanja podrške sprovođenju politike ruralnog razvoja.

On je dodao da je Pokrajinska vlada uložila više od 6 miliona evra za podsticaje Razvojnoj agenciji Vojvodine, za nova radna mesta i nabavku najsavremenije tehnološke opreme u 16 kompanija.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Zadovoljan sam rezultatima i u sledećoj godini pružićemo veći obim finansiranja svih programa koje realizuje Razvojna agencija Vojvodine, a za kojima je sve veće interesovanje - naveo je Mirović.

Tom prilikom, Mirović prisustvovao je potpisivanju Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Razvojne agencije Vojvodine i četiri fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Poljoprivrednog, Ekonomskog, Tehnološkog i Fakulteta tehničkih nauka, kojim su definisani zajedničke aktivnosti na realizaciji razvojnih projekata i povezivanju privrednog i naučnog sektora.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Cilj sporazuma je da se osnaži strategijsko planiranje i istraživanje resursa koje AP Vojvodina ima, a koji nisu dovoljno implementirani u ukupan ekonomski razvoj pokrajine - rekao je Mirović.

Direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj izjavio je da je ta agencija ostvarila značajne rezultate otvaranjem novih radnih mesta, povezivanjem velikih kompanija sa malim privrednicima, kao i predstavljanjem privrednih potencijala pokrajine na međunarodnim sajmovima u Evropi.

- Osnovali smo i sektore za promociju i fondove za podršku domaćoj privredi, te očekujemo da u narednom periodu ostvarimo još zapaženije rezltate koji će doprineti ekonomskom razvoju Vojvodine - izjavio je Žeželj.

#Igor Mirović

#Vojvodina

'