AKTUELNO

Ukupan broj turista u Beogradu je od početka godine za 12 odsto veći u odnosu na prvih osam meseci 2017.

Beograd je u avgustu posetilo 26 odsto više stranih turista, koji su ostvarili za 38 odsto više noćenja u odnosu na isti mesec prošle godine, prema najnovijim podacima Sektora statistike Grada Beograda.

Najbrojniji gosti naše prestonice u avgustu bili su iz Turske, Nemačke, Irana, Kine, Grčke, zatim Rumunije, Italije, Poljske, SAD i Rusije, a najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Irana, Turske, Kine, Nemačke, Izraela, SAD, Italije.

Ukupan broj turista u Beogradu je od početka godine za 12 odsto veći u odnosu na prvih osam meseci 2017, a najbrojniji gosti u tom periodu bili su iz Turske, Kine, Nemačke, Hrvatske, Grčke, BiH, Slovenije, Bugarske, Rumunije i Irana.

- Iako godinama unazad Beograd nema turističku sezonu, tokom letnjih meseci se beleži najviše gostiju, koji u avgustu dostižu rekordan broj - rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Kako dodaje, zahvaljujući izuzetno posećenim manifestacijama, i struktura gostiju se menja, pa je tako zabeležen veliki skok gostiju iz Rumunije, Poljske, Italije, i drugih zemalja.

- Porast u broju ostvarenih noćenja jednak je porastu u prihodu od turizma. Trenutno je aktuelna promotivna kampanja u zemljama regiona, pa u narednom periodu očekujemo još bolje rezultate - zaključio je Popović.

#Beograd

#Turizam

'