AKTUELNO

Zasedanje je završeno uz državnu himnu "Bože pravde" i gardu postrojenu na ulazu u zgradu parlamenta.

Skupština Srbije je, usvajanjem više zakonskih predloga, završila redovno jesenje zasedanje.

Skupština je usvojila izmene Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, kao i o izmene zakona o javnim medijskim servisima i o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.

Usvojene su i izmene zakona o tržištu kapitala, o preuzimanju akcionarskih društava, o javnoj svojini, o akcizama, o porezu na dodatu vrednost, o poreskom postupku i poreskoj administraciji, izmenama Carinskog zakona, kao i Zakona o proceniteljima vrednosti nepokretnosti.

Skupština je usvojila i Zakona o preuzimanju obaveza akcionarskog društva za proizvodnju petrohemijskih proizvoda, sirovina i hemikalija "HIP - Petrohemija", Pančevo, prema privrednom društvu "Naftna industrija Srbije" a.d. Novi Sad i pretvaranju tih obaveza u javni dug Republike Srbije.

Usvojene su i izmene Zakona o regulisanju javnog duga SRJ po osnovu devizne štednje građana i Zakon o regulisanju javnog duga Republike Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana položene kod banaka čije je sedište na teritoriji Srbije i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ.

Poslanici su izglasali i izmene Zakona o uređenju sudova, koje je predložio poslanik SNS Aleksandar Martinović.

S. M.

#Jesen

#Skupština Srbije

#Zakon

'