AKTUELNO

Kako je istakao zamenik gradonačelnika, svi građani Beograda su jednaki i isto se radi i u centru i na periferiji prestonice.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na asfaltiranju Ulice srpsko-grčkog prijateljstva u Grockoj. Zajedno sa Goranom Vesićem, opštinu Grocka obišli su i pomoćnici gradonačelnika Andreja Mladenović i Aleksandar Marković, kao i predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović i predsednik Skupštine opštine Stefan Dilberović.

Vesić je podsetio da je u toku asfaltiranje Ulice srpsko-grčkog prijateljstva, u dužini od 700 metara i da će taj posao ubrzo biti završen.

Foto: Beograd.rs

– Kada je završimo, moći ćemo da kažemo da smo uradili ukupno skoro 50 kilometara ulica na teritoriji opštine Grocka, a ako dodamo nekategorisane puteve koje radi sama opština onda toj proceni možemo slobodno dodati još 50 kilometara. Svi u Grockoj danas mogu da kažu da se nikad više nije radilo, što pokazuje da nam je ova opština važna. Grocka je u proteklom periodu bila zapostavljena, ali ne samo ona već i druge prigradske opštine. Naša politika jeste da se u njih više ulaže, pa tako sada Direkcija za građevinsko zemljište u prigradske opštine ulaže četiri puta više novca nego do 2013. godine. Mi želimo da svi građani Beograda budu jednaki, a to znači da svi moraju da imaju put, kanalizaciju, vodovod i prevoz – kazao je Vesić.

On je pohvalio opštinsko rukovodstvo istakavši da je Grocka najbolje u Srbiji rešila sistem protivgradne zaštite.

– U nekim drugim opštinama dešavalo se da grad uništi rod, a u Grockoj se to nije dešavalo. Ono što je predsednik opštine Dragoljub Simonović uradio treba da bude primer za sve opštine u Srbiji kako se taj problem rešava – kazao je zamenik gradonačelnika.

Foto: Beograd.rs

Vesić je ponovio da Grad Beograd novac za komunalno uređenje dobija od doprinosa za građevinsko zemljište.

– Doprinosi za građevinsko zemljište su ono što građevinari plaćaju kada grade u Beogradu. Do kraja septembra izdali smo građevinske dozvole za oko 750.000 kvadrata i očekujemo da do kraja godine ta brojka pređe milion kvadrata. Tako dobijen novac koristimo za puteve, vrtiće, vodovod, kanalizaciju i sve drugo što je potrebno . Što je više kranova to je više novca za infrastrukturu i zato se mi borimo protiv bespravne gradnje. Oni koji grade bespravno ne plaćaju gradu nikakve doprinose i kradu običnom svetu i puteve, i vrtiće, i sve drugo, ostvarujući sebi ekstraprofit. Niko nema pravo da krade državu i od ljudi ono što je njihova potreba. Doprinosi se moraju plaćati, a država će rešavati probleme u krajevima Beograda koji su bili zapostavljeni. Zato ćemo nastaviti da ulažemo jer želimo da svaki deo grada dobije nešto. Iako ne možemo sve odjednom da rešimo, građani vide da postoji plan po kojem se radi i da će im u budućnosti biti samo bolje – istakao je Goran Vesić, naglasivši da je svaka politika dobra samo onda ako čini dobro ljudima, što sadašnja gradska vlast i čini, omogućavajući svojim stanovnicima komforniji život.

Foto: Beograd.rs

Dragoljub Simonović je naveo da se promene mogu videti na svakom koraku.

– Na teritoriji opštine trenutno ima devetnaest gradilišta na kojima se sređuje putna i vodovodna mreža, a uređuju se i kanali i potoci. Takođe, radi se mnogo i u zonama škola kako bi se poboljšala bezbednost. Prevoz je umnogome kvalitetniji – istakao je Simonović.

On je ocenio da u poslednjih pola veka nije urađeno kao u poslednjih pet godina, precizirajući da je lane asfaltirano skoro 140 kilometara puteva, ove još 50 kilometara, nabavljene su i protivgradnje rakete, što se odrazilo na odličan rod, a deo Vrčina upravo je jutros dobio vodovod.

#Goran Vesić

#Grocka

'