AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Vlade Nižegorodske oblasti Evgeni Ljulin potpisali su danas, u Nižnjem Novgorodu, u Rusiji, Memorandum o namerama za saradnju AP Vojvodine i te ruske regije.

Mirović izjavio je tom prilikom da se potpisanim Memorandumom otvara mogućnost povezivanja dve regije u oblastima privrede, poljoprivrede, kulture i visokog obrazovanja.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Potpisivanje Memoranduma između Vlade AP Vojvodine i Vlade Nižegorodske oblasti doprineće uspostavljanju i intenziviranju saradnje u svim oblastima koje imaju potencijal i pospešiti razvoj trgovinskih i ekonomskih odnosa ruskih i srpskih kompanija“, rekao je Mirović.

Tokom posete Nižnjem Novgorodu, Mirović je obišao „GAZ“, jednu od vodećih ruskih kompanija u oblasti autoindustrije, sa čijim je rukovodstvom razgovarao o konkretnim modelima za uspostavljanje saradnje i u toj oblasti.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Uveren sam da će naši odnosi u godinama koje dolaze biti sadržajniji, jer smo stvorili osnov na kom ćemo podsticati i razvijati međuregionalnu saradnju - izjavio je Mirović.

U delegaciji Pokrajinske vlade, koja boravi u radnoj poseti Rusiji, je i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić.

#Vojvodina

'