AKTUELNO

U narednih 60 dana u okviru manifestacije, na dve lokacije, očekuju različiti događaji.

Nakon Sava promenade, manifestacija "Beogradska zimska čarolija" (Belgrade winter magic) otvorena je večeras i u Tašmajdanskom parku, gde će mališani u narednih 60 dana moći da uživaju u prazničnoj atmosferi.

Na otvaranju "Zimskog grada" na Tašmajdanu nastupio je hor koji je pevao novogodišnje pesme, a Deda Mraz i deca iz hora podelili su paketiće deci iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine iz Zvečanske.

Otvaranju programa za decu prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović koji je istakao da će se i na Tašu održavati različite manifestacije i pozvao sve Beograđane da posete i Tašmajdan i Sava promenadu, ali i Sajam, Trg Nikole Pašića, Trg Republike.

On je posebno istakao humanitarni karakter manifestacije, tokom koje će biti podeljeni paketići za decu iz sirotišta širom Srbije i Republike Srpske, a poklone će dobiti i sve institucije koje zbrinjavaju socijalno ugrožene u zemlji.

- Pred praznike želimo da najugroženijima ponudimo našu ruku, toplinu, ljubav, da i oni osete radost praznika - rekao je Mladenović.

Kako je rekao, pred praznike moramo da se setimo onih kojima su potrebne pomoć i toplina i to je poruka koju moramo da imamo u vidu kada proslavljamo praznike i žavršavamo godinu.

On je pozvao sve Beograđane da učestvuju manifestaciji i kupovinom šolje i drugih predmeta pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

I. P.

#Nova godina

#Tašmajdan

#deca

'