AKTUELNO

Drastična razlika, a od ponedeljka nas stvarno očekuje zima!

Vremenske prilike danas su potpuno podelile Srbiju budući da je na severu zemlje stigla prava jesen, pa je u 15 časova na Paliću i u Somboru izmereno samo 18 stepeni, dok je na jugu i jugoistoku zemlje i dalje toplo sa čak 31 stepenom u Leskovcu, odnosno 30 u Nišu i Vranju.

Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, uzrok ovih drastičnih razlika je ciklon koji nam je došao sa severa kontinenta i trenutno zahvatio samo severne krajeve naše zemlje.

Foto: Tanjug

- Hladni front stigao je do severnih krajeva Srbije i prouzrokovao snižavanje temeprature. Ovaj hladni front prati severozapadni vetar sa kišom koja ponegde pada na teritroji Vojvodine. Do kraja dana ovaj hladni front će se preneti i preko ostatka zemlje, ali će izostati padavine - obašnjava Đurić.

Dva različita godišnja doba koja su danas zadesila našu zemlju sjediniće se već sutra u jedno, budući da će doći do ujednačavanja temperature, te će u svim krajevima zemlje biti između 23 i 27 stepeni. U najtoplijem delu dana.

Foto: Tanjug

Od ponedeljka prava jesen

- U ponedeljak sa zapada dolazi novo naoblačenje koje će pratiti kiša sa grmljavinom, vetar će biti severozapadni, a u nekim krajevima Srbije imaće na momente i olujnu jačinu - navodi Đurić.

U utorak i sredu nas očekuju sunčani dani sa jutarnjim mrazevima i jesenjim temperaturama u rasponu od 14 do 18 stepeni Celzijusa.

Foto: Pixabay.com

#Vremenska prognoza

'