AKTUELNO

Marketi rade punom parom i tokom praznika.

Odlični praznični popusti, dobra zabava za sve generacije, Deda Mraz, predstave, koncerti, pa i klizanje, samo su deo zabave u Beogradu za Novu godinu i Božić. Oni koji reše da se provedu u nekim od beogradskih tržnih centara, ili vas jednostavno interesuje gde ćete moći da se snabdete namirnicama tokom praznika, moraju znati da će objekti raditi skraćeno.

Radno vreme 31. decembra

Kako je saopšteno iz Sekretarijata za privredu, prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatske i trgovinske radnje, kao i dežurne prodavnice pretežno prehrambene robe na teritoriji Beograda(hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi) moraju da rade najmanje od 9 do 18 časova.

Radno vreme 1, 2. i 3. januara

U nedelju dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, a u ponedeljak, moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova isto kao i u utorak.

Radno vreme za božićne praznike

U petak, na Badnji dan, prodavnice pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi) moraju da rade najmanje od 9 do 18 časova, dok na sam Božić dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda moraju da rade non-stop, dok ostale benzinske stanice u gradu rade najmanje od 6 do 20 časova.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

U dane kada se praznuje Nova godina (31. decembra, 1, 2. i 3. januara), kao i 13. i 14. januara, ugostiteljski objekti, čak i oni koji se nalaze u stambenim zgradama, mogu raditi, emitovati muziku ili priređivati muzički program od 00 do 24 časova.

N. Petričević

#Božić

#Nova godina

#Praznici

#Vreme

'