AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da su u ranim jutarnjim časovima završeni radovi u Ulici kneginje Zorke čime je ispoštovan planirani rok i ispunjeno obećanje da će rekonstrukcija dela ulice biti završena do kraja ove nedelje.

Prema njegovim rečima, JKP „Beograd-put” je po nalogu JP „Putevi Srbije” izvelo radove u Ulici kneginje Zorke, na delu od Bulevara kralja Aleksandra do Bulevara oslobođenja, za koju je izrađen projekat kolovozne konstrukcije, te da vrednost radova iznosi 50 miliona dinara.

– Radovi su se zbog zatvaranja saobraćaja izvodili fazno. Prva faza – od Bulevara kralja Aleksandra do Krunske ulice, zatim od Krunske do Njegoševe ulice, od Njegoševe do Makenzijeve ulice, od Makenzijeve do Ulice Svetog Save i od Ulice Svetog Save do Bulevara oslobođenja – rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Zamenik gradonačelnika je podsetio da su radovi u prvoj fazi (od Bulevara kralja Aleksandra do Krunske ulice) počeli 20. jula, a završeni 5. avgusta.

– U prvoj fazi izvedeni su radovi na uklanjanju starog asfalta i izmeštanje slivnika sa kolovoza. Radnici JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” su prilikom provere stanja kanalizacione mreže utvrdili postojanje defekata na kanalizacionom vodu, koji se nalazi na dubini većoj od pet metara, i to na nekoliko mesta. Ti defekti su otklonjeni, nakon čega je JKP „Beograd-put” izvelo radove na kolovozu, uz asfaltiranje i postavljanje nove horizontalne signalizacije – precizirao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Prema njegovim rečima, ovim radovima nisu obuhvaćene raskrsnice ulica Kneginje Zorke sa Krunskom i Njegoševom, s obzirom na to da se očekuje da će se one naći u programu radova JP „Putevi Beograda” za 2019. godinu. Takođe, ni raskrsnica Kneginje Zorke i Makenzijeve nije bila tretirana budući da je u planu rekonstrukcije Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju.

Vesić je zahvalio građanima na strpljenju i dodao da se sada radi kvalitetnije, te da će posle rekonstrukcije saobraćajnice trajati duže i neće biti potrebno da se nakon kratkog vremena opet obnavljaju, kao što se to radilo do sada.

#Goran Vesić

#Ulica

'