AKTUELNO

Rekonstrukcija Severnog bulevara u Beogradu je završena, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da je to možda i najbolji primer kako Republika Srbija, Grad Beograd i opština mogu zajedno da rešavaju probleme koji postoje u prestonici.

- Severni bulevar smo završili u dužini oko 1.150 metara. Uradili smo nove trotoare, taksi niše i u gornjem delu saobraćajnice, prema Bogosloviji, oko 100 novih parking mesta, što Severni bulevar do sada nije imao i time smo poboljšali kvalitet života građana - rekao je Vesić novinarima.

Foto: Tanjug

On je naveo da se istovremeno izvode radovi na rekonstrukciji Ulice Matice srpske u dužini oko dva kilometara i dodao da u oba slučaja radove finansira JP Putevi Srbije.

Rehabilitacija putne mreže je važna, jer putna mreža u Bedogradu nije u dobrom stanju, rekao je Vesić i dodao da je to zato što se u nju decenijama nije ulagalo.

- Mi smo se potrudili da tokom ovog leta rekonstruišemo zaista dosta ulica koje su bile problematične i završimo što je moguće više radova do početka školske godine, kada su ulice opterećenije i kada počinje zimski red vožnje - rekao je Vesić.

Kako je pojasnio, način na koji se biraju ulice koje će biti rekonstruisane je vrlo jednostavan - građani se obrate opštini, opština Gradu i onda gradska vlast rešava probleme samostalno ili u saradnji sa Republikom.

- Svaka nova ulica, sve što radimo poboljšava kvaliteta života sugrađana i ovo samo pokazuje koliko nas posla čeka da završimo rekonstrukciju svih ulica na teritoriji Grada Beograda. Prema nekom našem planu, da bismo u narednih 10 godina obnovili sve ulice prvog prioriteta, a to su ulice kojima ide javni prevoz, treba nam negde oko 500 miliona evra - istakao je Vesić.

Foto: Tanjug

Naveo je da će se gradska vlast truditi da obezbedi novac kako bi sve ulice prvog prioriteta u narednih 10 godina bile obnovljene.

Predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović je izrazio zadovoljstvo zbog rekonstrukcije Severnog bulevara, navodeći da je to pravi primer saradnje Grada i opštine.

- U narednom peridou ćemo nastaviti da imamo ovako dobru komunikaciju, pre svega sa našim sugrađanima sa Zvezdare, a posle i sa Gradom Beogradom - rekao je Ignjatović.

#Rekonstrukcija

'