AKTUELNO

Dom omladine Paraćin reagovao je na tekst objavljen na našem portalu.

Odgovor Doma omladine Paraćin prenosimo u celosti:

Povodom teksta koji je objavljen na portalu pink.rs pod nazivom “OVAJ TROŠI 'DOMAĆINSKI': Paunović odveo odbornike i paraćinske funkcionere DS-a na brčkanje u Grčku, a građani pune budžet Paraćina!” objavljenog u utorak 28. avgusta 2018.godine na osnovu Zakona o informisanju tražimo da se na portalu pink.rs objavi sledeći demanti (Odgovor) ustanove Doma omladine ''Paraćin'':

Neistina je: da je ''Dom omladine Paraćin odveo odbornike i druge funkcionere iz Paraćina da se brčkaju u Grčkoj''

Dom omladine nije organizovao nikakav odlazak funkcionera i odbornika paraćinske opštine u Paraliju. Na osnovu plana i programa rada ustanove Dom omladine ''Paraćin'' za 2018. godinu Dom omladine ''Paraćin'' raspisao je javni poziv br.313/18 od 13.08.2018. i organizovao studijsku posetu mladih Grčkoj u periodu 27.08. – 01.09 2018. godine sa ciljem upoznavanja omladine sa teritorije naše i opština sa kojima opština Paraćin ima sporazum o saradanji.

U studijsku posetu mladih Grčkoj otišlo je 35 učenika i studenata, 50 mladih sportista i članova sportskih udruženja, i 70 članova folklornih društava na predlog organizacija koje se bave sportom, omladinom i kulturno umetničkih društava. Niko od svih 155 članova delegacije nije odbornik niti funkcioner.

Dom omladine Paraćin je ustanova koja samostalno ostvaruje svoju delatnost kao ustanova kulture, i svoje aktivnosti sprovodi samostalno na osnovu plana i programa ustanove.

DOM OMLADINE ''PARAĆIN''

#Paraćin

'