AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je danas u Velikoj ratnoj sali Starog generalštaba ključeve od 23 stana aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Uručenju ključeva prisustvovao je i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Vulin, je tom prilikom istakao, da je od jula prošle godine do danas, Vojska Srbije kroz subvencionisane kredite i obezbeđivanje stanova, rešila stambeno pitanja za 1.214 svojih pripadnika.

Foto: Tanjug

- Vojska Srbije brine o standardu svojih pripadnika i uvek će voditi računa o svim svojim pripadnicima bez obzira da li su u aktivnom sastavu ili su penzioneri. Za nas, tu razlike i nema - rekao je on.

Prema njegovim rečima, radi se na vraćanju sistema, koji je bio planski i namerno rušen, sistema koji brine o svojim ljudima.

Foto: Tanjug

- Kada ste u Vojsci, kada ste deo Vojske, vi ste do kraja života zbrinuti. Do kraja života ćemo brinuti o vama, o vašim potrebama, o potrebama vaše porodice. Tako se ponaša odgovorna vojska, ali tako se ponaša i odgovorna država, jer oni koji su svoje živote posvetili odbrani, sigurnosti i miru za svakog građanina naše zemlje, moraju da znaju da se poštuju, da se cene i da će se o njima i njihovim porodicama brinuti - dodao je Vulin.

On je podsetio da će se ove jeseni započeti ciklus velike masovne stambene izgradnje za pripadnike bezbednosnog sektora, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Foto: Tanjug

- Tako će stambeni problemi pripadnika Vojske Srbije biće rešavani daleko brže, nego do sada, nadamo se jeftinije, a sigurni smo kvalitetnije. Vojska Srbije brine o svojima - zaključio je Vulin.

Među onima kojima su danas uručeni ključevi je i pukovnik Milan Milovanović, koji je na rešavanje stambenog pitanja čekao 28 godina, a ove jeseni u dvoiposoban stan na Novom Beogradu usleliće se sa svojom porodicom.

Foto: Tanjug

- Danas je za članove moje porodice, a i mene, poseban dan. Nakon višedecenijskog predanog rada u službi, današnj čin dodele ključeva, lična je stisfakcija za sav uložen napor i trud  - rekao je pukovnik Milovanović.

#Aleksandar Vulin

#Ministarstvo odbrane

#Stanovi

#Vojska

#ključevi

'