AKTUELNO

Tatjana Marković Topalović, nastavnica fizike u srednjoj školi Dr Andra Jovanović u Šapcu, Dragan Kuveljić, učitelj u osnovnoj školi M. Stiković u Prijepolju i Katarina Veljković, nastavnica računarstva i informatike u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji naši su kandidati za titulu najboljeg nastavnika sveta.

O tome je odlučio žiri nacionalnog takmičenja, a Udruzenje "Živojin Mišić" proglasilo je pobednike kojiće se boriti za titulu najboljeg na svetu u okviru projekta "National Teaćer Prize" koji je deo projekta "Global Teaćer Prize", a koji organizuje Varkey Fondacija.

Varkey Fondacija osnovana je 2010. godine, sa uverenjem da je nastavnička profesija ključna za globalnu budućnost, a Udruženje "Živojin Mišić" je partner fondacije od prošle godine.

Projekat "Najbolji edukatori Srbije" postao je tako predkvalifikaciono takmičenje za "National Teaćer Prize", a u Udruženju "Živojin MIšić" kažu da im je cilj da od već nagrađenih Najboljih edukatora Srbije izaberu one koji će nas predstavljati u svetu.

- Kroz ovaj projekat želimo još jednom da pohvalimo, nagradimo i ohrabrimo izuzetne nastavnike u Srbiji i damo im mogućnost da se nađu na jednom od najvećih svetskih takmičenja u sferi obrazovanja - kažu u Udruženju "Živojin MIšić".

U žiruju su ove godine bili Branislav Ranđelović, v. d. direktora Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Dragica Pavlović Babić, koordinatorka PISA istraživanja u Srbiji, Dušan Basalo, partner u konsultantskoj kompaniji "Atria Group", Ivana Cenerić, koordinator istraživanja u Centru za obrazovne politike, Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije, Srđan Verbić, bivši ministar prosvete i Vigor Majić, direktor istraživačke stanice Petnica.

A kriterijumi koje su kandidati mortali da ispune, a koje propisuje prganizator Teaćer Prize-a za ovu godinu, bili su - upotreba efektivnih nastavnih praksi koje utiču na kvalitet obrazovanja na globalnom nivou, upotreba inovativnog nastavnog programa koji je inspirisan metodama koje rešavaju nove izazove u budućnosti, lična postignuća, uticaj na zajednicu, razvijanje učenika kao građanina sveta, prepoznavanje njihovog rada od strane zajednice.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio. Quid ait Aristoteles reliquique Platonis alumni? Duo Reges: constructio interrete. Hanc quoque iucunditatem, si vis, transfer in animum; Igitur ne dolorem quidem. Itaque sensibus rationem adiunxit et ratione effecta sensus non reliquit. Post enim Chrysippum eum non sane est disputatum.

#Srbija

#škola

'