AKTUELNO

Pojačan saobraćaj na putevima Srbije biće zbog prvog dana vikenda.

Imajući u vidu da su počeli praznici po Gregorijanskom kalendaru, velike su gužve na graničnim prelazima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srbije.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije čekanja ima na graničnom prelazu Horgoš na ulazu u Srbiju, gde se čeka oko 90 minuta, međutim, kolona je dugačka i na izlazu iz Mađarske pa to realno produžava vreme zadržavanja, dok se na Kelebiji čeka oko sat vremena. Na Graničnom prelazu Batrovci na izlasku iz Hrvatske zadržavanja su oko pet sati, a ista situacija je i na prelazu Šid gde su kolone vozila duge par kilometara.

Na prelazima sa Crnom Gorom, Makedonijom i Bugarskom saobraćaj je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od pola sata. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima često je promenljivo.

Iz Saveza upozoravaju vozače da budu posebno oprezni jer je, uprkos preventivnom posipanju svih kritičnih deonica od strane zimske službe JP Putevi Srbije, prisutna poledica, a zbog jakog mraza dolazi do opasnosti od gubljenja kontrole nad vozilom, posebno ukoliko brzina nije prilagođena. Zimska oprema savetuje se vozačima koji kreću na put.

S.A.

#Granica

#Gužve

#Led

#Magla

#Put

'