AKTUELNO

Navodi se da povređenih u nevremenu nema, a zbog nestanka struje ne radi ni lokalna internet mreža.

Više stotina Srba povratnika u opštinama Klina i Istok, od večeras je bez struje, nakon što je snažan vetar oborio nekoliko stubova niskonaponske mreže u selu Osojane, a u nevremenu nije bilo povređenih.

Predsednik Privremenog organa opštine Istok Mališa Ðurić izjavio je za RTS da su bez struje povratnici u Žaču, Šaljinovici, Tučepu, Košu, Osojanu i Suvom Lukavcu.

Navodi se da je nevreme pogodilo ovaj kraj Metohije oko 19.00 časova i oborilo tri električna stuba u Osojanu, na putu koji vodi ka Suvom Lukavcu.

- Preprečen je put do ambulante. Kolima se ne može. Oboreni stubovi su na razdaljini od nekoliko stotina metara. Blokiran je saobraćaj iz jednog sela u drugo. Autobus koji nas povezuje, mora da se kreće okolnim, prohodnim putevima. Umesto desetak minuta, putujemo od sela do sela sat vremena. Ne radi ulična rasveta - naveo je Ðurić.

Navodi se da povređenih u nevremenu nema, a zbog nestanka struje ne radi ni lokalna internet mreža.

Ðurić je rekao da su povratnici obavestili policiju o situaciji nastaloj nakon nevremena. Iz lokalne elektrodistribucijske mreže im se niko ne javlja, pa se nadaju da će policiji poći za rukom da prijavi štetu i kvarove.

#Kosovo

#Nevreme

'