AKTUELNO

Zbog najavljenih visokih temperatura, Grad Beograd će od danas postaviti cisterne sa vodom za piće u najprometnijim delovima grada.

Meterorolozi su za narednih nekoliko dana najavili izuzetno visoke temperature koje će dostizati i 35 podeok. Ako se nađete na Beogradskom asfaltu cisterne sa vodom će vam biti od velikog značaja.

Vršilac dužnosti sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, Darko Glavaš, rekao  je da su javna komunalna preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija" i "Gradska čistoća" postavili cisterne za sada na šest lokacija.

Cisterne su postavljene na Zelenom vencu, Trgu republike, Trgu Nikole Pašića, kod TC "Ušće", u blizini Opštine Novi Beograd i kod Beogradskog sajma.

Glavaš je dodao da će cisterne biti postavljene do četvrtka, a ukoliko bude bilo neophodno, taj period će biti produžen.

Apelovao je na sugrađane da racionalno troše vodu u najtoplijem delu dana, kako bi cela teriotrija grada bila ravnomerno snabdevena vodom za piće.

- Ceo komunalni sistem Beograda će u vreme najavljenih visokih spoljnih temperatura racionalno koristiti vodu - rekao je Glavaš.

#Beograd

#Cisterna

#Darko Glavaš

#Voda

'