AKTUELNO

Advokat Dragoslav Ognjanović je ubijen u pucnjavi na Novom Beogradu u bloku 23, a sin mu je ranjen.

Predsednik Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac izjavio je da je cela advokatura u šoku zbog ubistva Dragoslava Miše Ognjanovića, i ranjavanja njegovog sina, i najavio da će jedan dan sledeće nedelje obustaviti rad u znak protesta zbog ubistva kolege.

Foto: Tanjug

Advokatska komora Beograda, čiji je Ognjanović bio član, smatra da je "pucanj u Mišu Ognjanovića - pucanj u sve advokate" i zahteva od nadležnih organa da momentalno stave u funkciju sve svoje resurse i raspoložive kapacitete i formiraju posebne timove kako bi počinioci ovog zločina bili pronađeni.

- Advokatska komora Beograda smatra da bi se brzim pronalaženjem počinioca poslala jasna poruka svakome ko misli da može ubiti advokata i proći nekažnjeno - navodi se u saopštenju.

Advokati, kako se ističe, moraju uživati jednaku krivično-pravnu zaštitu kao sudije i tužioci, što do sada nije bio slučaj, jer je veliki broj napada na advokate u prošlosti ostao nerasvetljen.

Proičitajte još: SIN GA DRŽAO MRTVOG U NARUČJU I DOZIVAO: 'TATA, TATA': Novi detalji STRAVIČNOG UBISTVA ADVOKATA na Novom Beogradu! (FOTO)

#Advokat

'