AKTUELNO

Na hemato-onkološkom odeljenju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadum, danas su otvorene dve sterilne sobe, namenjene mlađim pacijentima kojima je potrebna posebna nega tokom lečenja od malignih bolesti, saopštilo je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR.

Kako se navodi u saopštenju, NURDOR je sobe otvorio, u prisustvu donatora i medicinskog osobja, a reč je o donaciji vrednoj dva miliona dinara.

NURDOR navodi da je prostor od 35 metara kvadratnih, na njihovu inicijativu, kompletno renoviran i opremljen, te pretvoren u dve sterilne sobe sa kupatilom i posebnim prostorom za održavanje higijene odeće.

Prostor je, kako se navodi, renoviran prema najvišim medicinskim standardima, opremljen savremenom medicinskom opremom, krevetima na električni pogon, krevetom za transport, dodatnim krevetima za roditelje/pratioce, infuzionim pumpama, klima uređajima i tv aparatima.

Otvaranje sterilinih soba omogućeno je zahvaljujući udruženoj saradnji NURDOR i donatora "koji su svoje znanje i materijalna sredstva stavili u službu unapređenja kvaliteta lečenja dece obolele od raka", napominje se u saopštenju.

- Sa posebnim ponosom objavljujem da je, zahvaljujuci NURDOR-u, hemato-onkološko odeljenje u Novom Sadu, pored Niša i Kragujevca, u poslednja tri meseca, treće odeljenje na kome su značajno poboljšani uslovi lečenja mališana obolelih od raka - rekla je predsednica NURDOR Joland Korora.

#Bolest

#Bolnica

#Novi Sad

#Rak

#deca

'