AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na Adi Huji otvorio je danas "Trofej Beograda Slalom 2018" koji se održava u disciplini auto slalom.

Vesić je na stazi na Adi Huji srpskom zastavicom dao start za početak trka, prvo u kartingu, a potom i automobila, gde su "jugići" i "fiće" bili atrakcija.

- Dočekali smo da karting trku, koje su ranije bile u Beogradu, ali ne na ovakvoj stazi. Ovo je samo jedna od trka koje organizujemo u Beogradu, mi ih sve održavamo zajedno sa Auto-moto savezom Srbije - rekao je Vesić novinarima na Adi Huji.

Foto: Tanjug

On je podsetio da je najveća trka u Beogradu na Ušću i da će u septembru učestvovati na njoj oko 150 takmičara.

Imamo i reli trku na Avali, Košutnjaku, čitav niz trka... Zadovoljan sam što Beograd održava tradiciju na ovaj način poslednjih godina - dodao je Vesić, podsetivši i da se obeležava i tradicija trka Formula 1 oko Kalemegdana.

Prema njegovim rečima muzej automobila jednim delom biti preseljen u prostor ispod Brankovog mosta, gde će građani moći da ih vide u boljem ambijentu.

Prvi čovek Sportskog auto i karting saveza Srbije Staniša Lazarac zahvalio se zameniku gradonačelnika Vesiću i Predragu Djurđevu, generalnom sekretaru Auto-moto saveza Srbije, na podršci da se održi ovakva manifestacija.

- Posle dugo vremena dočekali smo da se napravi auto slalom međunarodnog ranga. Zato će naredne godine dobiti Evropski šampionat u auto slalomu u Beogradu, to će biti veliki događaj - dodao je Lazarac.

Foto: Tanjug

Generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije Predrag Đurđev istakao je da ga raduje odživ publike na Adi Huji.

- Poslužilo nas je vreme i drago mi je što smo izmamili nekoliko hiljada gledalaca da uživaju u bravurama. Ova trka je novi simbol Beograda, gledajući automobilizam. Pored kartinga tu su automobili sertifikovani, ali i oni koji nisu i voze ih amateri da se okušaju u slalomu. Od sledeće godine ova trka će se bodovati, što znači da ćemo imati još više gostiju - zaključio je Đurđev.

#Beograd

#Goran Vesić

#trka

'