AKTUELNO

Atraktivne obuke NSZ u izradi veb-aplikacija, Java programiranja...

Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je danas da je organizovala atraktivne obuke kojima će svojim korisnicima obezbediti mogućnost da uz određena nova znanja i veštine za rad u IT sektoru lakše dođu do posla.

Obuka se odnosi na Java programiranje, izradu veb-aplikacija, PHP i Net programiranje...

Ovo su, kako se navodi, samo neki od programa koje je NSZ obezbedila za svoje korisnike. Dobro je poznato da budućnost pripada IT sektoru i da IT stučnjaci imaju najviše mogućnosti za zapošljavanje na tržištu rada u Srbiji, ali i širom sveta.

Nacionalna služba za zapošljavanje je svoje programe obuka uskladila sa potrebama tržišta rada. U planu je izvođenje specijalističkih informatičkih obuka u 10 gradova širom Srbije, u koje će, u okviru prvog ciklusa koji počinje u septembru, biti uključeno 775 polaznika.

Prijave će biti otvorene na sajtu: www.itobuke.rs, do 22. jula, a uslov je da su kandidati na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje, da imaju najmanje završenu srednju četvorogodišnju školu, sklonosti za informatičko programiranje, da poznaju rad na računaru i engleski jezik najmanje na A2 nivou, navodi se u saopštenju.

#Zaposleni

#informacione tehnologije

'