AKTUELNO

Informišite se na vreme!

Danas se, zbog još jedne smene turista u sezoni, očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, a na graničnim prelazima kolone su sve duže, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Jači saobraćaj se najpre očekuje na putevima prvog i drugo prioriteta koji vode ka Crnogorskom primorju, a zatim i na autoputevima koji iz pravca Mađarske i Hrvatske vode ka Egejskom i Crnom moru, što može biti uzrok i usporene vožnje na pojedinim deonicama.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije" na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Foto: Tanjug

Prema podacima Uprave granične policije, na graničnom prelazu Horgoš, sa mađarske strane, kolona oko 5 km tako da se čeka oko četiri sata, a zadržavanja na prelazu Kelebija su oko sat vremena, pa se vozačima preporučuje da koriste prelaz Bački Breg.

Sa zadržavanjem do dva sata treba računati i na grancicnom prelazu Gradina sa Bugarskom na izlazu iz zemlje, dok se sa Makedonijom na prelazu Preševo čeka oko pola sata. Batrovci su najopterećeniji granični prelaz sa Hrvatskom, pa se savetuje korišćenje alternativnih prelaza.

Takođe, pojačan saobraćaj je i na svim putevima koji vode ka Crnoj Gori gde se na prelazu Gostun na izlazu čeka oko sat i po, a na prelazu Špiljani oko sat vremena, pa se savetuje korišćenje prelaza Jabuka.

#AMSS

'