AKTUELNO

Među uhapšenima ima i Srba i Albanaca i Bošnjaka.

Inspektorat Policije Kosova saopštio je da je uhapšeno 59 policajaca osumnjičenih za primanje mita tokom vršenja službenih dužnosti.

Izvršni načelnik Inspektorata Hiljmi Mehmeti je na konferenciji za novinare u Prištini rekao da je istraga o tom slučaju trajala četiri meseca i da je među uhapšenima 35 Albanaca, 23 Srba i jedan Bošnjak.

-Posle informacija da neki pripadnici policije uzimaju mito od građana, Tužilaštvo u Prištini i Prizrenu su preuzele četvoromesečnu istragu. Danas je u svojstvu osumnjičenih ispitano 59 policijskih zvaničnika. Isti su pritvoreni i zatražena je njihova suspenzija sa posla - rekao je Mehmeti.

Mehmeti je rekao da će Inspektorat dostaviti Tužilaštvu krivičnu prijavu za sve pritvorene policajce, ali i za 30 građana za koje se sumnja da su dali mito. Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici Čućri Sulja je rekao da je najveći broj pritvorenih iz tog regiona.

-Imamo 20 policijskih zvaničnika sa severa i 15 zvaničnika sa juga Mitrovice. Svi su pripadnici jedinice saobraćajne policije - rekao je Sulja.

S.A.

#Hapšenje

#Korupcija

#Kosovo

#Policija

'