AKTUELNO

Rekonstrukcija Balkanske ulice počeće 10. jula i trajaće do 15. oktobra, najavili su zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednica opštine Savski Venac Irena Vujović koji su posetili tu ulicu i razgovarali sa stanarima.

Vesić je rekao da će se radovi odvijati u delu ulice od Ulice Gavrila Principa do Ulice kraljice Natalije.

-Predviđena je rekonstrukcija vovovodne i toplovodne mreže, kolovoza i trotoara, kao i rekonstrukcija i izrada kolovoznog zastora od sitne kamene kocke, dok će trotoari biti urađeni od kamenih ploča - kazao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je dodao da će radove izvoditi gradska javna preduzeća, kao i da će za vreme radova ulica biti zatvorena za saobraćaj uz obezbeđen pešački koridor.

On je rekao da će po završetku rekonstrukcije Balkanska ulica biti proglašena posebnom turističkom zonom, odnosno, ulicom "starih zanata", kao i da na tom projektu mesecima radi Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Zamenik gradonačelnika najavio je i da će početkom sledeće godine početi radovi na rekonstrukciji Savskog trga na kome će 28. juna sledeće godine biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji.

Kako je rekao, biće rekonstruisana i ulica Kraljevića Marka koja će postati pešačka, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

- Ako tome dodamo rekonstrukciju zgrade stare Glavne železničke stanice i njeno pretvaranje u muzej, rekonstrukciju hotela Bristol, Hercegovačke, Travničke i Karađorđeve ulice, jasno je da će ovaj deo Savskog venca biti potpuno uređen i da će stanovnici ovog dela grada moći da uživaju u promenama i razvoju' - poručio je Vesić.

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović podsetila je da je povodom rekonstrukcije Balkanske ulice sa građanima pre godinu dana održan sastanak kako bi se čulo i njihovo mišljenje. '

- Veoma smo zahvalni rukovodstvu Grada Beograda što izlazi u susret predlozima opštine i zajedno sa nama ulaže ogromne napore da Savski venac bude uređena opština i bolje mesto za život - rekla je Vujović i naglasila da su građani najveći inicijatori svega što se radi na ovoj opštini.

Vujović i Vesić su se saglasili da se na platou na uglu ulica Admirala Geparta, Sarajevske i Gavrila Principa izgradi urbani džep kako bi građani okolnih zgrada mogli da koriste ovaj javni prostor.

#Goran Vesić

'