AKTUELNO

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je danas da se nada da će sledeće godine započeti izgradnja autoputa Beograd - Sarajevo i istakla da nema nijednog razloga da se to ne desi.

Mihajlović je to rekla u Sarajevu, gde je primila nagradu za "Evropskog najministra”. Upitana kako je došla u Sarajevo, Mihajlović je rekla da je ona stigla avionom, a da su njeni saradnici iz kabineta došli kolima, te da se iskreno nada da ćemo, ako budemo mudri i pametni sledeće godine krenuti u izgradnju autoputa Sarajevo - Beograd.

- To je onda neraskidiva veza Srba i Bošnjaka, i svi ćemo biti ponosni na to, nema razloga da se to ne desi, da ne realizujemo taj važan projekat - rekla je ministarka.

Kako je dodala, kada se pogleda karta bivše Jugoslavije, vidi se da kroz BiH praktično da nema autoputa.

- Imamo sada neke delove, ali to nije to. Ako hoćemo da ljudi sarađuju, povezuju se, na nama je da uradimo taj autoput - podvukla je Mihajlovićeva.

Na pitanje u vezi sa problemom imovine u Hrvatskoj, koji je zajednički za Srbiju i BiH, Mihajlovićeva je rekla da o tome razgovaraju lideri zemalja i da veruje da je to jedna od tema na kojoj se polako i strpjivo radi.

- Kada će da bude rešeno… Možda treba da bude malo vremena, ali je činjenica da svi žele da je reše, što je za mene ogroman korak - zaključila je.

#Zorana Mihajlović

'