AKTUELNO

Pet osoba je povređeno u tri saobraćajne nesreće.

Prema rečima portparola Hitne pomoći Nade Macure, jedna žena (31), devojčica (6) i dečak (4), lakše su povređeni u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 19.15 časova u Radničkoj ulici. Njih je Hitna pomoć prevezla do u Urgentni centar.U udesu, koji se dogodio u 19 časova u Požeskoj ulici, kod škole "Josif Pančić" lakše je povređena žena (62), i prevezena u Urgentni centar.

Oko 06.30 časova došlo je do udesa u ulici Vojvode Stepe na Voždovcu kada je tramvaj udario u putničko vozilo. Povređena je osoba ženskog pola (39), koja je prebačena na Odeljenje za hirurgiju Urgentnog centra.

Hitna pomoć je protekle noći intervenisala 132 puta, od kojih 14 na javnom mestu.

Za pomoć su se najviše javljali srčani bolesnici sa bolom u grudima, astmatičari, kao i osobe sa temperaturom, koju su izazvale respiratorne i stomačne infekcije.

U Beogradu se juče dogodilo šest saobraćajnih nesreća a zabeležen je i jedan pad sa visine. Hitna pomoć je intervenisala 125 puta, od kojih 17 na javnom mestu, dodala je Macura.

SAVET LEKARA

Podsetivši da se danas slavi Sveti Nikola Čudotvorac, Macura je građanima savetovala da budu umereni u hrani, kako bi izbegli stomačne tegobe, a posebno u piću i da pod uticajem alkohola ne sedaju za volan.

Srčanim bolesnicima je, zbog veoma hladnog vremena, savetovala poseban oprez kada izlaze iz kuće i redovno uzimanje terapije, kao i dosta toplih napitaka i slojevito oblačenje.

S.M.

#Dete

#Hitna pomoć

#Nada Macura

#Povređeni

#Sudar

'