AKTUELNO

Mali Ljuba će dobiti neočekivan poklon od zamenika gradonačelnika prestonice!

Sunčano nedeljno jutro zasigurno je još prijatnije uz "Žikinu šarenicu" i njegove gosti koji se svakoga vikenda trude da vam ulepšaju kraj sedmice.

Ove nedelje Žikin karavan nalazi se u Bačkoj Topoli odakle smo se upoznali sa lepotama ovog kraja, njegovom istorijom i kulturom.

Foto: TV Pink

Gledaoci koji su danas imali sreće, osvojili su brojne vredne nagrade u kvizu "Žikine pitalice". Pevali su nam mnogi - Željko Panonac, Milan Prunić i orkestar, Biljana Petković i Vesna Dimić. Posetili smo ergelu "Zobnatica", razgovarali sa udruženjem Viteški red okruglog stola kuvara, uživali smo u igri brojnih KUD-ova, a zapevala nam je i Dragica Radosavljević Cakana.

Foto: Printscreen

Foto: TV Pink

Foto: TV Pink

Među gostima našao se i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je rekao da je važno privući turiste da posete Bačku Topolu, te da Beograd ima obavezu da sarađuje i sa drugim gradovima Srbije.

- Razgovarao sam sa predsednikom Opštine koji je mnogo učinio da privuče još turista - kaže Vesić. On je dodao da Beograd, u odnosu na prethodnu godinu, ima 18 odsto više turista i istakao da prestonica živi od turizma, pa se u njega mnogo mora ulagati.

Foto: TV Pink

U "Žikinoj šarenici" predstavile su se Pinkove zvezdice Žarko Pribaković i pobednik poslednje sezone najpopularnijeg muzičkog takmičenja za decu Ljuba Stanković.

Foto: TV Pink

Foto: TV Pink

Mali Ljuba nasmejao je publiku svojim šarmom i izjavom da je očekivao pobedu u "Pinkovim zvezdicama".

Zamenik gradonačelnika je istakao da redovno prati "Pinkove zvezdice" i da mu je Ljuba Stanković bio favorit.

- Razgovarao sam sa Ljubinim roditeljima i složili smo se da je neophodno da Ljuba stekne muzičko obrazovanje. U ovoj nameri jako nam je pomogla Leontina Vukomanović - rekao je Vesić, a zatim otkrio kako će obradovati veličanstvenog Ljubu:

Foto: TV Pink

- Do kraja nedelje Ljuba će lično od mene dobiti klavir, koji će mu omogućiti da se razvija kao kompletna zvezda i da budemo ponosni na njegove buduće uspehe - rekao je Vesić, podsećajući na pomoć malom Tomi koji se takođe takmičio u "Pinkovim zvezdicama".

Zamenik gradonačelnika je istakao da je pomoć deci jako važna.

Nakon ovako divne vesti, Ljuba Stanković otišao je da zapali scenu pesmom "Sve je laž", čime je zaradio ovacije publike.

Foto: TV Pink

Zamenik gradonačelnika govorio je zatim o roditeljskom dodatku od 30.000 dinara za treće dete, Vesić kaže da je ova suma nezavisna od one koju daje država.

- Na zahtev predsednika Aleksandra Vučića donete su nove mere populacione politike i država na sve načine pokušava da podrškom poveća natalitet - kaže Vesić.

Podseća da se na teritoriji grada svakoj porodilji daje 10.000 dinara, 30.000 za prvo dete, 25.000 za svaku socijalno ugroženu porodilju i 30.000 za svako treće dete.

- Nadam se da će lokalne samouprave pratiti ovaj primer - rekao je Vesić.

#Televizija Pink

#žikina šarenica

'