AKTUELNO

U susret 16. "Belgrade Beer Festu", koji će biti održan od 15. do 19. avgusta na Ušću, danas je na Kalemegdanu otvorena izložba najboljih fotografija nastalih tokom proteklih 15 godina održavanja tog festivala.

Otvaranju izložbe prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je zahvalio svima koji su do sada učestvovali u organizaciji Beer Festa jer su, dodao je, za ovih 15 godina pokazali upornost i da mogu da naprave dobar festival.

On je naveo da je Beer Fest najveći 'pivski' festival u ovom delu Evrope koji tokom godine poseti oko 500.000 posetilaca.

- Grad Beograd na poseban način podržava ovaj festival. Ove godine ćemo to uraditi još snažnije nego što je to bilo prethodnih godina, a sledeće godine će iza festivala stati i Vlada Srbije tako da ovaj festival neće biti samo beogradski, već će dobiti i nacionalni značaj - rekao je Vesić.

On je dodao da je lepo da se kroz ovu izložbu fotografija podsetimo šta se sve dešavalo 15 godina.

- Zahvalan sam svima koji učestvuju ne samo u organizaciji, već i onima koji nastupaju na Beer Festu jer svi oni zajedno prave jedan veliki događaj po kome je Beograd poznat. Mi ćemo se truditi da podržavamo ne samo Beer Fest već i druge slične manifestacije koje su važne za naš grad jer je manifestacioni turizam nešto na šta ćemo se fokusirati - istakao je Vesić.

On je dodao da je potrebno da u Beogradu bude sve više i više događaja kako bi turisti imali razlog više da posete srpsku prestonicu.

V.d. direktora Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović je rekao da Beograd ove godine ima oko 600 manifestacija na otvorenom, od kojih su neke već održane.

- To dovoljno govori o značaju koji pridajemo manifestacionom turizmu - naveo je Popović koji veruje da će ovogodišnji Beer Fest biti lepši i bolji od prethodnih.

Direktor JP "Beogradska tvrđava" Petar Andrijašević je rekao da su organizatori Beer Festa, uz veliku pomoć Grada, napravili ne samo veliki festival već i brend.

- Siguran sam da je Savsko šetalište na Kalemegdanu najbolje mesto za promociju ovakvog festivala jer 'Beogradsku tvrđavu' i Kalemegdan godišnje poseti više od dva miliona turista - rekao je on i pozvao sve da dođu i uživaju u izložbi.

Promo lice ovogodišnjeg Beer Festa je Djurđina Radić Điks koja je rekla da su svih ovih godina glavni aduti "Belgrade Beer Festa" bili besplatan ulaz, odlična atmosfera, najpoznatiji pivski brendovi, kao i mužički program koji je predstavljao najbolje izvođače iz zemlje, regiona i sveta.

- Tako će biti i ove godine - istakla je ona i dodala da se Beer Fest našao na mapi najprestižnijih svetskih festivala, a Beograd postao još zanimljivija turistička destinacija.

Izložbu "15 godina Belgrade Beer Festa", koja će biti otvorena narednih mesec dana, organizovala je Beogradska kulturna mreža uz podršku Grada Beograda.

#Belgrade Beer Fest

#Goran Vesić

'