AKTUELNO

U Pokrajinskoj vladi danas su dodeljeni ugovori vredni milijardu dinara zdravstvenim ustanovama za finansiranje i sufinasiranje medicinske i nemedicinske opreme.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je današnje uručenje ugovora kruna dvogodišnjeg rada ove vlade, kojoj je, kako je naveo, jedan od prioriteta ulaganje u oblast zdravstva.

- Realizacijom ovih ugovora obezbedićemo najsavremenije CT aparate, magnetne rezonance i podići standard u dijagnostici, što je bio jedan od ciljeva Pokrajinske vlade na početku mandata - rekao je predsednik Mirović.

Podsetivši da su u toku radovi na rekonstrukciji Opšte bolnice u Pančevu, nekoliko klinika u okviru Kliničkog centra Vojvodine, predsednik Mirović je najavio da su u planu i radovi na kompletnom uređenju opštih bolnica u Subotici, Somboru i Sremskoj Mitrovici.

Foto: Pokrajinska Vlada

- Jedan od naših najvažnijih prioriteta je izgradnja B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine. Očekujemo da tokom jeseni budu sprovedene odgovarajuće procedure, a krajem ove, ili početkom naredne godine, da imamo i ugovor - naveo je predsednik Mirović.

On je najavio još intenzivnija ulaganja u unapređenje i efikasnost zdravstvenog sistema u AP Vojvodini u narednim godinama, kroz rekonstrukciju svih regionalnih bolnica, unapređenje primarne zdravstvene zaštite i zdravstvenih procedura.

- Na pola smo puta od onoga što smo postavili kao cilj. Uložili smo do sada 3,7 milijardi dinara, kako bismo obezbedili i podigli standard u ovoj oblasti - rekao je predsednik Mirović.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković izjavio je ovom prilikom da će AP Vojvodina, sa ovim ulaganjima, imati zdravstveni sistem koji odgovara potrebama pacijenata.

- Ovo je samo početak ulaganja. Zdravstvo u Vojvodini ima budućnost, a pacijenti pravovremenu i efikasnu zdravstvenu zaštitu - istakao je Gojković.

Foto: Pokrajinska Vlada

#Igor Mirović

#Zdravstvo

#ugovor

'