AKTUELNO

Prašnjavi makadamski put uskoro će biti prošlost u selu Donji Banjan.

Slobodan Petrić nije se ustručavao ni da iznese svoj problem pred predsednika države Aleksadnra Vučića koji mu je pomoć i obećao, a ovaj seljanin verovao je prvom čoveku Srbije.

- Bio sam siguran i sve sam verovao od reči do reči - kaže Petrić i podseća da je Vučić sve ispunio što je rekao kada je bio na Kosovu i Metohiji. Obećanje je održano, a mašine preduzeća Putevi Srbije već su na terenu.

Put će, kako navodi direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak, trajati bar 20 do 30 godina. Ali nije samo Vučić bio revnosan i Petrić je na adresu predsedništva poslao ono što je obećao -  rakiju.

Sigurno je da će zahvaljući Slobodanu Petriću meštani Donjih Banjana umesto starim makadamskim gaziti novim asfaltnim putem za koji su rekli da se može zvati i Vučić - Petrić.

Foto: RTV Pink

Uoči turističke sezone, Drobnjak je gostujući u emisiji "Pravac", ukazao da se očekuje povećan broj vozila, podsetivši da je prošle godine sedam miliona više je prošlo putevima u odnosu na 2016. godinu.

- Uradili smo naplatnu rampu Beograd, neće biti nikakav problem, očekujemo veliki broj vozila. Gledaćemo da ne bude naplatna rampa Najs kod Niša i obaveštavaćemo turiste koji prolaze auto- putem gde će biti radovi - rekao je Drobnjak.

On je najavio radove kod Doljevca, na prevoju Mečka, dva mosta - kod Jagodine i Ćuprije.

- Radovi su u toku i radićemo sve do 20. juna, a onda sledi prekid do 20. avgusta. U tom periodu nećemo raditi na delu od Beograda do Niša, radićemo drugu stranu gde nema gužve. Da završimo do 15. novembra - rekao je Drobnjak.

V. D. direktora Koridora Srbije Zoran Babić za "Pravac" kaže da će što se tiče istočnog kraka Koridora 10 ostao još takozvani lot dva između Bancareva i Crvene reke - jedna od najetežih deonica.

Foto: RTV Pink

- Pustili smo u punom profilu na 30,5 kilometara između Pirota i Dimitrovgrada i od Dimitrovgrada do granice sa Bugarskom. U međuvremenu smo radili zahvaljujući vremenskim prilikama novih 5,5 kilometara ispred Pirota - rekao je Babić.

Kako je dodao, kada je reč o putu kroz Grdeličku klisuru do kraja meseca biće završeno tri od šest deonica.

O čemu su još govorili Drobnjak i Babić i šta vozači mogu da očekuju na putevima ovog leta pogledajte u snimku:

#Aleksandar Vučić

#Put

'