AKTUELNO

Zbog blokade puteva koja je jutros izazvala kolaps u Beogradu, saobraćaj je bio u prekidu i na potezu od Malog Požžarevca ka Mladenovcu te usled toga vozila za dostavljanje besplatnih obroka nisu mogla da stingu na punktove narodnih kuhinja, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Naime, šleperi su blokirali put od Vlaškog polja ka Beogradu , što je onemogućilo vozilu iz firme Lido d.o.o koja je zadužžena za dostavljanje besplatnih obroka na punktove narodnih kuhinja, da prođe. Kombi vozilo je trebalo da dostavi 216 obroka na dva punkta na teritoriji GO Sopot, u predviđenom vremenu za podelu obroka, a to je u 9 i 30 časova, međutim korisnici su više od sat vremena po suncu čekali svoj obrok, skoro do 11 sati, kada je vozilo iz Lida uspelo da se probije do punktova - precizirao je Vesić.

On je objasnio da Grad Beograd i Sekretarijat za socijalnu zaštitu obezbeđuju besplatne obroke na 53 distributivna punkta narodnih kuhinja u svih 17 gradskih opština, koji su teritorijalno raspoređeni tako da su dostupni i odgovaraju najvećem broju korisnika prava na besplatan obrok, kojih trenutno ima 12093.

Pročitajte još: ONI SPREMAJU NOVE NEREDE: Lagaće građane o skupoj struji u Srbiji - Evo cenovnika i gde je Srbija po visini cene struje!

#Goran Vesić

#Hrana

#Protest

'