AKTUELNO

Temperatura neće prelaziti treći podeljak Celzijusove skale.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji se ujutru očekuje slab do umeren mraz i ponegde magla. Najniža temperatura kretaće se od minus pet do minus jedan, a najviša od nule do tri stepena Celzijusa.

Tokom dana će na severu zemlje biti pretežno sunčano, a u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno i u većem delu suvo, samo još ponegde na planinama moguće je provejavanje snega, uglavnom ujutro i pre podne. Duvaće slab i umeren vetar, severni i severoistočni.

Foto: RHMZ

U Beogradu će ujutru biti slab mraz, tokom dana umereno oblačno i suvo. Vetar će biti slab, severoistočni. Najniža temperatura biće oko minus dva, najviša oko jedan stepen.

Vreme narednih dana

Foto: RHMZ

U zemlji će tokom narednih sedam dana biti hladno sa temperaturom ispod prosečnih vrednosti.

U subotu i nedelju ujutro se očekuje umeren do jak mraz i mestimično magla, koja će se ponegde po kotlinama i nizijama zadržavati duže tokom dana. U ostalim krajevima biće pretežno sunčano sa maksimalnom temperaturom od nule do pet stepeni.

U ponedeljak se očekuje postepeno naoblačenje, a od utorka pretežno oblačno uz slabljenje jutarnjeg mraza, povremeno sa snegom, uglavnom u centralnim i južnim krajevima. U košavskom području i na planinama duvaće umeren i jak istočni i jugoistočni vetar.

U Beogradu se u istom periodu očekuje slično vreme. Za vikend meteorolozi predviđaju temepraturu od nule do dva stepena, a od utorka pojačanje hladne košave, povremeno s kratkotrajnim snegom.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka situacija će biti nešto povoljnija za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. Tokom dana srčani i cerebrovaskularni bolesnici mogu osetiti izvesne tegobe. Mogući su bolovi u kostima i zglobovima i glavobolja.

I. P.

#Hladnoća

#Prognoza

#RHMZ

#Sunce

#Vreme

'