AKTUELNO

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas sa senatorom Alenom Rišarom, specijalnim izaslanikom francuskog ministra spoljnih poslova, sa kojim je razgovarala o unapređenju saradnje u oblasti saobraaaja i infrastrukturnih projekata.

-Kao što znate, Srbija je danas politieki i ekonomski stabilna zemlja što nas čini otvorenima za nove investicije i velike projekte. Imamo odliene odnose sa francuskim kompanijama, pre svega mislim na 'Vansi' i ugovor o koncesiji aerodroma 'Nikola Tesla', kao i na projekat izgradnje deponije 'Vinea', za koju ae Ministarstvo koje vodim pružiti punu podršku gradu Beogradu i izdati blagovremeno sve potrebne dozvole i licence - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je, kako je saopšteno, istakla da je saradnja sa Francuskom u oblasti železniekog saobraaaja od izuzetnog znaeaja za Srbiju.

- Srbija više nema problema u obezbeđivanju finansijskih sredstava i investicija za projekte u železniekoj i drumskoj infrastrukturi. Za nas je važna saradnja sa francuskim partnerima, jer na taj način razmenjujemo iskustvo sa najboljima - rekla je Mihajlovićeva.

Alen Rišar je istakao da je politieka i ekonomska situacija u Srbiji ohrabrujuća i da postoje osnove za investiranje u velike infrastrukturne projekte.

- Ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma je veoma važan. Čeka nas ozbiljan rad i uveren sam da će se sve razvijati na konstruktivan i efikasan način. Pored toga, sporazum koji imamo sa Gradom oko izgradnje deponije je znak poverenja i siguran sam da ćemo uz podršku Vlade Srbije sve obaviti u skladu sa EU standardima zaštite životne sredine - rekao je Rišar.

Na sastanku je bilo reei i o izgradnji metroa u Beogradu.

- U pitanju je veoma vađan projekat, razgovaramo o izvorima finansiranja i sigurna sam da ae Vlada Srbije izdvojiti značajna sredstva za njegovu izgradnju - rekla je Mihajlovićeva.

#Zorana Mihajlović

'